Tapane urip dan zakate urip

Disarikan dari kitab pendadaran insan kamil.
Tapanipun agesang sarto zakatipun.
1. Badan tapanipun patrap abuu zakatipun taberi ulah pendamelan sae.
2. Manah utawi budi tapanipun nrimo zakatipun sepen panginten awon.
3. Nafsu tapanipun ridho zakatipun sabar ing cubo billahi sarto ngapunten ing kalepatan.
4. Nyowo tapanipun temen zakatipun mboten dahwen/munomiko.
5. Rohso tapanipun utami zakatipun kindél analongso
6. Cahyo tapanipun suci zakatipun èning.
7. Atmo/urip tapanipun awas zakatipun emut.
Kejawi sangking puniko wonten malih ingkang wènang dipun tapani utawi dipun zakati kados ing ngandap puniko:
1. Nitro tapanipun nyegah utawi ngirang irangi sare. Zakatipun lumuh ningali kamilikan.
2. Talingan tapanipun nyegah utawi ngirang irangi nèsu. Zakatipun lumuh mirsani poro padu
3. Grono tapanipun nyegah utawi ngirang irangi hawa nafsu. Zakatipun lumuh ngisep alani liyan.
4. Lisan tapanipun nyegah utawi ngirang irangi dhahar. Zakatipun lumuh ngerahosi tiyang.
5. Farji tapanipun nyegah utawi ngirang irangi syahwat. Zakatipun lumuh padamèlan zino.
6. Tangan tapanipun nyegah colong jukuk climut. Zakatipun lumuh moro tangan.
7. Suku tapanipun nyegah lumampah pedamelan awon. Zakatipun taberi lampah tirakatan.

About вayan

bayan.kang@yahoo.co.id

Posted on Mei 6, 2011, in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink. 1 Komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: